WAT IS VLOERISOLATIE?

Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal vanuit de kruipruimte tegen de onderzijde van de vloer geplaatst. Hiervoor maken wij gebruik van PIF Isolatiefolie welke verkrijgbaar is in verschillende diktes. Op deze manier behouden we de warmte die normaal door een koude kruipruimte onttrokken wordt aan de vloer en weerkaatsen we deze door de reflecterende folie die op deze producten zit.

Dit in combinatie met de bodemfolie zorgt ervoor dat u een droge kruipruimte krijgt met een warme en behaaglijke vloer.

WAAROM IS ISOLEREN VAN JE KRUIPRUIMTE EEN GOED IDEE?

Besparing op de energiekosten

Door het isoleren van de kruipruimte blijft de woning langer warm en hoeft u minder energie te verstoken.

Dit levert jaarlijks € 175 à € 190 op. 

Let op! Wat vloerisolatie u precies oplevert is afhankelijk van diverse factoren zoals bijvoorbeeld de gasprijs op dat moment, uw stookgedrag etc.

Meer warmtecomfort

De vloer van de woning zal merkbaar warmer aanvoelen en veel minder snel afkoelen tijdens de winter. 

Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder vocht en kou naar boven, de woonkamer, in trekt.

Binnen een dag is uw kruipruimte voorzien van +++ EPS isolatie parels en heeft u hiervan gelijk profijt. 

Voorkomen van vochtproblemen

Door de combinatie van het isoleren van de kruipruimte en een speciale dampdichte bodemfolie voorkom je als het ware de condensatie van vocht tegen de onderzijde van de begane grondvloer. De PIF Isolatiefolie heeft als bijkomend voordeel dat deze vochtwerend is waardoor de vloer ook direct tegen vocht wordt beschermd. De vloer blijft hierdoor droger en ook schimmels treden minder snel op, wat voorkomt dat muffe luchtjes ontstaan.

WAT IS VLOERISOLATIE?

Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de vloer aan geplaatst. Wij doen dit aan onderkant van de vloer in de kruipruimte. Dit doen wij met onder andere Thermoskussens, PIR platen. Op deze manier behouden we de warmte die door de vloer komt en weerkaatsen we deze door de spiegelende folie die op deze producten zit.

Dit in combinatie met de bodemfolie zorgt ervoor dat u een droge kruipruimte krijgt met een warme en behaaglijke vloer.

WAAROM IS ISOLEREN VAN JE KRUIPRUIMTe EEN GOED IDEE?

Besparing op de energiekosten

Door het isoleren van de kruipruimte blijft de woning langer warm en hoef je minder energie te verstoken. 

Dit levert jaarlijks € 175 à € 190 op. 

Let op! Wat vloerisolatie je precies oplevert is sterk afhankelijk van de gasprijs op dat moment.

Meer warmtecomfort

De vloer van de woning zal merkbaar warmer aanvoelen en veel minder snel afkoelen tijdens de winter. 

Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder vocht en de kou trekt naar boven, de woonkamer in.

Binnen een dag is uw kruipruimte voorzien van +++ EPS isolatie parels en heeft u hiervan gelijk profijt. 

Voorkomen van vochtproblemen

Door een combinatie van kruipruimte isolatie en speciale bodemfolien voorkom je muffe luchtjes die in de kruipruimte ontstaan. De vloer blijft over het algemeen droger en ook schimmels treden minder snel op. Door het isoleren van de kruipruimte voorkom je als het ware de condensatie van vocht tegen de onderkant van je beneden vloer.

PIF Isolatiefolie

De PIF (Power Insulation Foil) Isolatiefolie is een innovatieve, hoogwaardige en duurzame thermische isolatiefolie die tegen de onderkant van de vloer wordt bevestigd. Dit kan bij
zowel een houten-, als een betonvloer.

Het bestaat uit meerdere lagen reflectiefolie die zorgen voor thermische reflectie, met daartussen meerdere (polyethyleen) luchtkussentjes. Door de combinatie van reflectiefolie en stilstaande lucht in de luchtkamers wordt een hoge isolatiewaarde met een geringe dikte gerealiseerd. De luchtkamers zorgen er ook voor dat het aluminium beschermd wordt en veroudering van de folie wordt tegengegaan.

De reflectiefolie zorgt voor een terugkaatsing van de warmte terwijl de luchtkussentjes ervoor zorgen dat de temperatuur per laag geleidelijk wordt afgenomen. Ideaal voor vloerisolatie, al wordt het ook gebruikt om daken en gevels mee te isoleren. Met PIF Isolatiefolie kunt u flink besparen op uw energiekosten, door het ISSO kwaliteitscertificaat is
de isolatiewaarde gegarandeerd voor de levensduur van uw huis.
PIF Isolatiefolie is een duurzaam isolatiemateriaal en 100% recyclebaar. Daarnaast is PIF hypoallergeen en heeft geen negatieve effecten op de gezondheid.

Het is een flexibel en licht isolatiemateriaal waardoor het zich makkelijk vormt naar de oppervlakte. De folie kan rechtstreeks worden aangebracht aan de onderzijde van ieder type vloer, zowel hout als beton. Echter alleen bij een kruipruimte van minimaal 50 cm hoogte.
PIF Isolatiefolie heeft brandklasse E en is verkrijgbaar in diverse diktes en daarbij behorende RD waarde (weerstand van het materiaal in een constructie)

40mm met een RD waarde van 2.87
60mm met een RD waarde van 3.52
80mm met een RD waarde van 4.16
100mm met een RD waarde van 4.81
120mm met een RD waarde van 5.27

Door deze te combineren (met bijvoorbeeld bodemisolatie) kunt u een hogere RC waarde behalen (weerstand van de totale constructie en is een optelsom van de RD waarde) en zo uw eigen isolatiewaarde (Rbf waarde, is de isolatiewaarde van de bodem en de vloer van het desbetreffende constructiedeel, de kruipruimte) bepalen.  

Weetjes

We voor vloerisolatie op arbeidsloon 9% btw rekenen i.p.v. 21% btw.

Een groot voordeel van het isoleren van je kruipruimte de verhoging van comfort aan je voeten is.

Vloerisolatie zorgt ervoor dat vochtproblemen, zwamvorming, houtrot en stank voorbij zijn.

Je subsidie kan ontvangen tot wel 30% wanneer je twee of meer isolerende maatregelen tegelijk laat aanbrengen.

Je ongeveer 40 % op je energiekosten kan besparen met vloerisolatie.

Het isoleren van je vloer een milieubewuste keuze is.

Je nog meer kan besparen op je energiekosten door vloerisolatie te combineren met vloerverwarming

De temperatuur van je vloer al snel 2 tot 4 graden stijgt door je kruipruimte te isoleren.

Vloerisolatie zorgt voor een beter leefklimaat voor u en uw gezin.

Onze werkwijze

Nadat wij uw kruipruimte hebben schoongemaakt voorzien wij de bodem van speciale bodemfolie welke ervoor zorgt dat vocht niet meer via de bodem kan optrekken en de kruipruimte binnendringt en er ook voor zorgt dat eventuele vieze luchtjes niet meer merkbaar zijn.

Hierna spuiten wij de +++ EPS Isolatie parels op tot de overeengekomen dikte in uw kruipruimte. “Zorgt voor een warmer gevoel in huis”
De combinatie van deze twee technieken werkt effectief en voorkomt vochtproblemen en zorgt ervoor dat er meer warmt binnen uw huis blijft.

“Zorgt voor een warmer gevoel in huis”

Ja dat kan. Zolang wij in de kruipruimte toegankelijk is via het kruipluik. Indien nodig wordt er een opzetstuk op de slang gezet om dieper in de kruipruimte te komen, zodat het materiaal goed over de bodem wordt verdeeld.

  • Alle soorten vloeren: hout, steen, beton, kwaaitaal, enzovoort.

  • Vloeren die nog niet zijn geïsoleerd.

  • Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd.

  • Vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie.

  • Vloeren met vloerverwarming.

  • Alle soorten vloeren
  • Vloeren met vloerverwarming.

Als het om de begane grondvloer gaat, is dat wel verstandig. Pas je vloerverwarming toe zonder vloerisolatie, dan stroomt de warmte van de vloerverwarming voor een deel naar onderen.

Kijk voor meer informatie op www.verwarmdevoetjes.nl

Binnen een dag is dit gebeurt.

Wij brengen de isolatie aan via het kruipluik. Deze ligt meestal vlak achter de voordeur. Het enige wat wij nodig hebben is het toegang tot een stroompunt voor onze blower om de +++ EPS isolatie parels te kunnen inspuiten.

Bent u inmiddels enthousiast geworden door de voordelen van bodemisolatie of vloerisolatie? Dan bent u waarschijnlijk nu benieuwd naar de kosten hiervan. U kunt zich vast voorstellen dat geen woning hetzelfde is en we daarom geen vaste prijs hanteren.

De kosten voor bodemisolatie of vloerisolatie hangen bijvoorbeeld af van de grootte van uw kruipruimte, de toegankelijkheid van de kruipruimte en de benodigde materialen.

Professioneel resultaat

U krijgt van ons een eerlijk advies en leveren met ons gecertificeerde product en onze ervaring een professioneel eindresultaat af. Na het spuiten van de +++ EPS isolatie parels zult u direct een temperatuur stijging van 2 tot 4 graden gaan ervaren. 

ISSO 20201773GK Ecoparels Triple Plus Bodem NTA 8800SKG-IKOB certificatie Testrapport Ecoparels Triple Plus

Wij werken met vakkundig personeel.