Ontvang geld terug op jouw vloerisolatie

Vloerisolatie met subsidie

Ontvang geld terug op jouw vloerisolatie

Vloerisolatie met subsidie

Milieuvriendelijke keuze

Isoleren heeft veel voordelen en is daarom altijd een goed idee. Een van die voordelen is dat u geld bespaart, omdat u uw huis minder hoeft te verwarmen. Maar wist u dat u hiervoor een subsidie kunt aanvragen bij de overheid? U krijgt tot wel 30% van de investering terug dankzij de isolatie subsidie.

Heb je een koopwoning en is de woning jouw hoofdverblijf of wordt de woning binnenkort jouw hoofdverblijf bijv. na renovatie? Dan heb je recht op subsidie. Maar hier zitten vanuit het RVO wel een aantal voorwaarden aan.

Wanneer ontvang ik subsidie voor isolatie?

De overheid wil mensen stimuleren om hun woning te isoleren en stelt daarom subsidies beschikbaar. Hierdoor kunt u dus een deel van de investering terugkrijgen. Tot eind 2020 liep dit via de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH), maar vanaf 2021 kunt u de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. En dat kan vanaf 2022 een flink bedrag zijn tot wel 30% van de investering.

De isolatie subsidie geldt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, isolatie van de buitenmuur, HR++ of triple glas, een kozijnpaneel en isolerende deur.

Wil jij in aanmerking komen voor subsidie?

Dan is de belangrijkste voorwaarden vanuit het RVO, dat de aanvraag altijd bestaat uit (minimaal) 2 isolatiemaatregelen zoals bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie– en vloerverwarming.

Let op!

De uitvoering moet gedaan worden door een expert, je mag dit dus niet zelf doen. Kijk op de site van de Rijksoverheid voor meer informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren

Lekker Warm Vloerisolatie kan adviseren bij het aanvraagproces van jouw subsidie.