Veelgestelde vragen

Ja dat kan. Zolang wij in de kruipruimte toegankelijk is via het kruipluik. Indien nodig wordt er een opzetstuk op de slang gezet om dieper in de kruipruimte te komen, zodat het materiaal goed over de bodem wordt verdeeld.

 • Alle soorten vloeren: hout, steen, beton, kwaaitaal, enzovoort.

 • Vloeren die nog niet zijn geïsoleerd.

 • Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd.

 • Vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie.

 • Vloeren met vloerverwarming.

 • Alle soorten vloeren
 • Vloeren met vloerverwarming.

Als het om de begane grondvloer gaat, is dat wel verstandig. Pas je vloerverwarming toe zonder vloerisolatie, dan stroomt de warmte van de vloerverwarming voor een deel naar onderen.

Kijk voor meer informatie op www.verwarmdevoetjes.nl

Binnen een dag is dit gebeurt.

Wij brengen de isolatie aan via het kruipluik. Deze ligt meestal vlak achter de voordeur. Het enige wat wij nodig hebben is het toegang tot een stroompunt voor onze blower om de +++ EPS isolatie parels te kunnen inspuiten.

Bent u inmiddels enthousiast geworden door de voordelen van bodemisolatie of vloerisolatie? Dan bent u waarschijnlijk nu benieuwd naar de kosten hiervan. U kunt zich vast voorstellen dat geen woning hetzelfde is en we daarom geen vaste prijs hanteren.

De kosten voor bodemisolatie of vloerisolatie hangen bijvoorbeeld af van de grootte van uw kruipruimte, de toegankelijkheid van de kruipruimte en de benodigde materialen.

Kruipruimte

Hoogte van de kruipruimte

Vloerisolatie is geen optie bij ruimtes die lager zijn dan 50 centimeter. Heeft u een houten vloer? Dan ligt de grens op 45 centimeter. Voor bodemisolatie is een minimale hoogte van 35 cm nodig. Is uw kruipruimte 25 tot 35 centimeter hoog, dan is bodemisolatie een optie, maar u krijgt in dat geval geen garantie op de isolatiewaarde. Meet deze afstand vanaf de onderkant van de balk tot aan de bodemvloer/kruipruimtevloer.

Vocht in kruipruimte

Dan is bodemisolatie de keuze voor u.

Een vochtige kruipruimte zorgt niet alleen voor nare luchtjes, maar ook vies ongedierte zoals zilvervisjes, pissebedden en spinnen. Als deze insecten slechts apart voorkomen in uw huis is er nog niets aan de hand, maar wanneer u met regelmaat een zilvervisje, pissebed en/of spin ziet lopen, wijst dit op vocht en slechte ventilatie in de kruipruimte.

Wat is de beste optie voor u?

Hieronder ziet u in het kort wat er mogelijk is qua bodemisolatie en vloerisolatie afhankelijk van de hoogte van uw kruipruimte. U kunt ook altijd een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Hoogte kruipruimte Soort isolatie

 • Min. 50 cm: Vloerisolatie en bodemisolatie mogelijk
 • Min. 45 cm: Vloerisolatie en bodemisolatie mogelijk
 • Min. 35 cm: Bodemisolatie mogelijk
 • Lager dan 35 cm: Bodemisolatie (indien mogelijk)